Esther

Halå jag tänkte visa i stora drag hur en jannebild blir till, Jag har en idé hur jag vill att bilden ska se ut. I detta fallet har jag en bild på Tyra- Li som är tagen här nere i min Källare, jag har använt Grön bakgrund för att lättare kunna frigöra modellen lättare. Där fans en del mörka skuggor i det Gröna som jag lite slarvigt målat över. Det jag gillar i bilden förutom att det är en liten gullig tös cool hatt med mera är armbågarnas placering.

   Vad jag vill skapa är en mjuk bild med med lite rosa blått  skimmer och möjligtvis lite extra fokus på ögonen.

Jag hittade denna bild på nätet den på duga som bakgrund

Jag klonar över motivet i bilden

Klistrar in Tyra-Li i ett nytt lager ovanpå bakgrunden

Det blir en del suddade på bilden. Skon och hårslingan vet jag inte om jag ska ha kvar. Det går att ta bort senare.

Jag gör bilden till ett lager kopiera den bilden och klistrar in bilden så jag har två lika dana bilder. Den kopierade bilden gör jag en HDR Toning i Svartvitt.

kopiera den bilden och lägger den ovanpå den andra bilden och tack vare Photoshop kan man nu blanda dessa två bilder på en massa olika vis jag valde Exclusion, det finns en massa olika val och det är inget jag kan förklara här och nu. Det var i stora drag hur en jannebild kommer till  🙂  Jag suddade bort skon den störde mig.

Sedan lägger jag på en textures , jag valde en Rosa tyckte det blev fint. Textures lägger sig över hela bilden så det blir till att ta bort där man inte vill ha den. Nu tycker jag att det börja närma sig det resultat jag ville.

Liten signatur och lite extra skärpa på ögonen så får det duga.......

Tyra-Li

Tack snälla för att ni tittade in på min hemsida.

Skriv gärna en kommentar det glädjer mig mycket .

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Peter Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Peter
Guest
Peter

Kul att se hur det går till! Man får en lite inblick på hur det kan gå till….. Kan tänka mig att det går åt en och annan timme på en bild.

Fortsätt med det direkt gör, för du gör det förbaskat bra! ?