Fotografera med teleobjektiv

Jag har upptäckt att det inte är så lätt att fotografera med teleobjektiv. Ett objektiv 70-200mm brännvidd  är ett av mina favoriter men när  brännvidden kommer upp till 600-900mm. Då upptäcker man nya problem.

Jag har ett Sigma 150-600mm+ konverter 1.4x Så det blir nästan 900mm brännvidd. Jag får använda ett ganska högt iso när jag fotografera rörliga mål. Stativ eller annat stöd måste jag använda när jag använder konvertern men det går ganska bra att fotografera på fri hand upp till 600mm. Vikt 3kg ganska tungt att kånka på om man ska gå långt, har man stativ och kameraväska och gömsle med blir det en hel del kilo, mitt gömsle väger 5 kilo.

Har märkt att det behövs en hel del ljus när konverter är på för att fokusringen ska fungera,  jag bruka köra med manuell fokus om solen inte är framme.

Det är helt fantastiskt roligt att försöka fotografera fåglar, fast resultatet inte alltid blir det bästa. Huvudsaken är att man har roligt och trivs med det man gör på sin fritid. 

Tack för att ni tittade in på min hemsida... Det glädjer mig mycket... Skriv gärna en kommentar det skulle glädja mig en mer 🙂

Månen fotograferad med 600mm brännvidd mitt på dagen.
Duva

En blåsig dag vid Havet. Östra Stranden Halmstad.
Lite misstänksam Sädersäla
Nyss influgen från Afrika.

Vet ej vilken art
Gäss

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of